Zo was je een wollen trui: hij rekt niet uit als je het volgende doet

Свитер

Wanneer wollen artikelen in een automatische machine worden gewassen, worden ze gemakkelijk groter, of zelfs meerdere.

Voor sommigen is dit genoeg om een ​​ooit geliefd item naar het platteland te sturen. Zuinige huisvrouwen kunnen draden ontrafelen en iets nieuws breien.

Waarom rekt een wollen trui uit?

Er zijn weinig redenen. Wollen producten strekken zich, net als dingen gemaakt van synthetische materialen, voornamelijk uit tijdens het spinnen.

Na het centrifugeren met 1000 tpm of meer per minuut zal het aanpassen van een trui of trui aan de oorspronkelijke maat moeilijker zijn dan hem opnieuw breien.

Om dit te voorkomen, hebben ingenieurs een speciale modus in de SMA voorzien: “wol”.

En de fabrikanten van wollen producten zelf blijven niet achter, herinnerend aan de gevaren van het spinnen van labels die aan kleding zijn genaaid.

Hoe wollen artikelen te wassen

Je kunt de trui het beste pakken en zorgvuldig met de hand wassen. Geen enkel slim huishoudelijk apparaat kan dit beter voor u doen.

In dit geval hoeft het materiaal niet te worden ingewreven zoals wasvrouwen dat vroeger deden. Het wasproces bestaat uit vloeiende bewegingen en vindt plaats in koud water.

U moet het item volledig uit het water halen, en niet door het aan de mouwen of keel eruit te trekken. Natte stof rekt uit onder zijn eigen gewicht.

Je kunt de trui op een rooster leggen, zodat overtollig vocht kan wegvloeien, en hem dan voorzichtig uitwringen.

Droge wolproducten in horizontale positie, op uitgespreide handdoeken.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips