Hoe u permanent geelheid, kalkaanslag en schimmel in de wasmachinebak kunt verwijderen

Стиральная машина

Na verloop van tijd raakt de bak van een gebruikte wasmachine bedekt met tandplak, dat kan bestaan ​​uit kalksteen, roest of poederresten.

In sommige gevallen kan de lijst worden aangevuld met schimmel, die verschijnt als de cuvette na het wassen niet open wordt gelaten totdat deze volledig droog is.

Veel huisvrouwen willen niet alleen het dienblad schoonmaken, maar hoeven in de toekomst ook niet met een soortgelijk fenomeen te maken te krijgen. Dit probleem kan worden opgelost, omdat er zich geen verontreiniging vormt in 1-2 wasbeurten.

Hoe de lade schoon te maken

1. Veeg de cuvet eerst af met tafelazijn. Bijzondere aandacht voor moeilijk bereikbare plaatsen, hoeken en verbindingen.

2. Vervolgens worden de compartimenten gelijkmatig besprenkeld met zuiveringszout. Natriumbicarbonaat moet kalkaanslag, roest, schimmels en andere verontreinigingen afdekken.

3. Er wordt azijn over gegoten. Er treedt een reactie op, waarna u alleen nog maar de bak met stromend water hoeft af te spoelen en het resultaat te evalueren.

Om dit probleem te voorkomen, kunt u er een gewoonte van maken om de cuvet elke week schoon te maken met een spons en gewoon water.

Zuiveringszout en azijn helpen ook voorkomen dat de lade in verval raakt. Na elk gebruik dient u de cuvet met deze producten af ​​te spoelen om hem perfect schoon te houden.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips