Waarom beddengoed in hotels altijd als nieuw is: wasgeheimen van dienstmeisjes

Стиральная машина

Iedereen die ooit in een hotel heeft verbleven of meerdere dagen in een hotel heeft gewoond, heeft gemerkt dat het beddengoed hier altijd als nieuw is.

Bovendien is het niet alleen gestreken en ruikt het naar frisheid, maar is het eigenlijk sneeuwwit. Hetzelfde geldt voor badjassen en handdoeken. Nu is dit geheim onthuld.

Het geheim van wassen

Het is moeilijk te geloven dat de administratie van het etablissement voor elke nieuwe gast een nieuwe set heeft bewaard. In feite is dit het resultaat van zorgvuldig wassen. Dit is hoe dienstmeisjes met deze taak omgaan.

Sorteren

Dit is het belangrijkste bij het wassen van kleding. Linnen moet worden gescheiden op kleur, maat en type stof. Kleine artikelen worden gewassen met kleine artikelen, grote artikelen met grote artikelen en handdoeken worden apart van beddengoed gewassen.

Bezig met laden

Wanneer u kleding wast, zorg er dan voor dat u de trommel niet overbelast. Niet alleen omdat het de levensduur van huishoudelijke apparaten beïnvloedt. Hoe meer wasgoed er in de machine zit, hoe slechter het wordt gewassen, hoe slechter de wasmiddelen worden gespoeld en hoe minder het beddengoed meegaat.

Volgens de regels moet er ongeveer 20% vrije ruimte in de trommel zijn en moet de deur vrij kunnen sluiten.

Als het wasgoed synthetisch is, wordt de trommel half vrij gelaten en als het wollen was, wordt deze voor 1/3 geladen.

Temperatuur

Katoen en linnen worden gewassen in water op 90 graden Celsius. Synthetische stoffen niet hoger dan 60, geverfde materialen tot 40 graden. Zijde wordt gewassen op een temperatuur van maximaal 30 graden Celsius.

Als we het over handdoeken hebben, blijven ze luchtig als je tafelazijn gebruikt in plaats van conditioners. Het is voldoende om 50 ml per wasbeurt toe te voegen.

Drogen

Goed gewassen artikelen moeten goed worden gedroogd. Het is beter om dit buitenshuis te doen. Als dat niet het geval is, is een droger voldoende.

Artikelen die kunnen uitrekken, worden horizontaal gedroogd.

En tot slot: als u wilt dat uw beddengoed langer meegaat, wacht dan niet met wassen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips