De geur van zweet op kleding en hoe ermee om te gaan: dit zou iedere huisvrouw moeten weten

Сода

Overmatig zweten is niet alleen een medisch probleem – door het veelvuldig wassen van dergelijke artikelen wordt de levensduur ervan merkbaar verkort, en ondertussen moet de geur van zweet op de een of andere manier worden aangepakt, om nog maar te zwijgen van vlekken op lichtgekleurde stoffen.

Hier leest u hoe u eenvoudig en effectief met geur om kunt gaan.

Wassen en weken

Voordat u gaat wassen, moet u eerst de artikelen sorteren op kleur en soort stof en ze vervolgens 2-3 uur laten weken volgens de eisen van de materiaalfabrikant.

Ten tweede kun je de geur verwijderen door een paar eetlepels azijn en frisdrank rechtstreeks in de trommel van de wasmachine te doen, op voorwaarde dat het materiaal dit toelaat.

Ten derde, als we het hebben over hardnekkige vlekken en versleten items met een scherpe geur, dan moeten ze 4-5 uur worden geweekt en moet het water regelmatig worden ververst en vervolgens met de hand worden gewassen.

Stomerij

1. Strooi zuiveringszout op kleding rond de oksels en andere plaatsen waar de geur van zweet bijzonder sterk voelbaar is en laat dit 30 minuten staan. Als de geur hierna niet verdwijnt, kun je de baking soda een beetje bevochtigen met water, malen en afspoelen.

2. Aangezien de geur door bacteriën ontstaat, kan kleding worden gedesinfecteerd. De veiligste manier om dit te doen is met een oplossing van alcohol en water in een verhouding van 1:1. Na het behandelen van de vlekken wordt de kleding gedroogd.

3. Het allerbelangrijkste. Met dit probleem moet kleding na één keer dragen uit de buurt van schone kleding worden gehouden. Schone kleding die in de kast ernaast ligt, kan de geur van zweet absorberen, waardoor deze er zelfs na het wassen muf uitziet.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips