Waar natte kleding in een appartement in de winter drogen: bewezen tips

Батарея

Kleding drogen in een appartement is een echte hoofdpijn. In de zomer helpt een balkon. Als het balkon in de winter niet geïsoleerd is, kan het wasgoed bevriezen.

Er bestaat een risico op een verhoogde luchtvochtigheid in het appartement, wat alleen kamerplanten leuk zullen vinden. Laten we eens kijken hoe we het wasgoed sneller en gemakkelijker kunnen drogen.

Er zijn een paar trucjes waarmee je kunt voorkomen dat je woonkamer in een tak van een bad- en wasinstallatie verandert en dat je niet als een vies huis wordt gebrandmerkt.

Ten eerste: bezuinig niet op het draaien.

Het is beter om één set te wassen, goed te centrifugeren en snel te drogen, dan al je bestaande beddengoed te wassen en een hele week te drogen, bijna met een ventilator en een verwarming. Hoe slechter het wasgoed wordt uitgewrongen, hoe meer vocht er in de kamer komt. Houd er rekening mee dat hoe minder wasgoed er in de trommel zit, hoe droger het er na het centrifugeren uit zal komen.

Ten tweede: ventileer

Hoe meer wasgoed u in uw appartement te drogen hangt, hoe meer frisse lucht er in de woonruimte moet zijn. Als u in de normale modus minimaal 3 keer per dag moet ventileren, dan moet dit bij nat wasgoed minimaal 2 keer vaker gebeuren.

Ten derde: hang uw wasgoed op de juiste manier op.

Het wasgoed moet zo breed mogelijk aan het droogrek hangen. Hoe meer spullen er aan de stangen zitten, hoe slechter de ventilatie en hoe groter de kans dat het gaat vlekken en muf wordt.

Ten vierde, waar te drogen

De luchtvochtigheid in de badkamer is al hoog, maar dankzij het verwarmde handdoekenrek droogt de was sneller. Het probleem is dat er daar niet genoeg ruimte is. Drogers komen te hulp. Maar ze moeten zo worden geplaatst dat ze niet dichter dan 10-15 centimeter bij de muur of andere objecten staan.

Je kunt de droger het beste in de buurt van een raam installeren, waar het effect van de ventilatie maximaal is, en dankzij de batterij duurt de droogtijd niet langer dan in de badkamer.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips