Hoe gele vlekken uit zweet en deodorant op kleding te verwijderen: 6 manieren

Одежда

Zweetvlekken op kleding veroorzaken veel problemen.

Ervaren huisvrouwen weten dat het uiterst moeilijk is om vlekken uit kleding te verwijderen met conventionele middelen.

Sommige mensen denken zelfs dat het onmogelijk is om van dergelijke vervuiling af te komen.

Daarom is het de moeite waard om 6 effectieve en goedkope methoden te onthouden die voor de meerderheid een ontdekking zullen zijn.

Kapron

Elke vrouw kan panty’s of nylonsokken vinden die beschadigd zijn. De methode is eenvoudig: je moet een witte vlek op zwarte kleding wrijven. Deze methode kan alleen worden gebruikt voor donkere kleding; nylon kan vlekken achterlaten op lichte kleding.

Citroensap

Citroensap werkt goed tegen dergelijke vlekken, maar let altijd op de details. Citroensap mag alleen op verse vlekken worden gebruikt. Als ze al in de stof hebben gegeten, is het logisch om andere methoden te gebruiken.

Gebruiksaanwijzing: citroensap wordt zorgvuldig verdeeld over het besmette gebied. Vervolgens moet je de kleding in koud water spoelen en in de wasmachine doen. Iedereen moet begrijpen dat citroensap de verschijning van dergelijke verontreinigingen helpt verminderen;

Zout

Zout kan op ruwe stoffen worden gebruikt. Het is vermeldenswaard dat zout de structuur van de stof gemakkelijk kan beschadigen, dus wees voorzichtig.

De essentie van de methode: de stof wordt bevochtigd, zout wordt aangebracht en 8 uur in deze vorm gelaten. Hierna moet u de doek nog wat bevochtigen en het vervuilde gebied grondig wrijven met een tandenborstel.

Het gereinigde artikel moet op deze manier in de wasmachine worden gedaan om sporen van zweet volledig te verwijderen.

Wodka

Wodka is een universele remedie waarmee je dit soort verontreinigingen kunt verwijderen. Deze methode kan worden gebruikt voor veelkleurige en donkere dingen. Het schoonmaakschema is als volgt.

  1. Breng met een wattenschijfje voorzichtig wodka op de vlek aan.
  2. Na 5 minuten zal het resultaat merkbaar zijn. Als er geen effect is, kan het item nog een uur in wodka worden geweekt.
  3. Voor het wassen moet de vlek enkele uren in een zeepoplossing worden gedrenkt.

Wodka kan goed tegen dergelijke vlekken, maar wees voorzichtig, want de stof kan beschadigd raken.

Ammoniak

Ammoniak kan een van de krachtigste middelen worden genoemd. Dankzij ammoniak kun je zelfs verontreinigingen verwijderen die zich in de loop der jaren hebben gevormd.

Ammoniak wordt gemengd met water in een verhouding van 1 op 1. Hierna moet het artikel worden afgespoeld en gewassen. Iedereen moet begrijpen dat ammoniak een agressieve stof is en dat de kans op beschadiging van kleding behoorlijk groot is.

Natriumcarbonaat

Zuiveringszout kan een van de beste remedies worden genoemd. Het verwijdert geurtjes en gele vlekken. Zuiveringszout kan veilig worden gebruikt op lichtgekleurde kleding. Om de oplossing te bereiden, moet je mengen: 100 g water met 4 eetlepels frisdrank.

Het resultaat moet een dikke pasta zijn, die op het verontreinigde gebied wordt aangebracht. Het vruchtvlees wordt met een tandenborstel in de stof gewreven. Na het aanbrengen moet het enkele uren worden bewaard. Als het de eerste keer niet mogelijk was om een ​​goed effect te bereiken, kan de procedure worden herhaald.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips