Badstofhanddoeken worden weer heerlijk zacht: hoe te wassen en waarin te weken

Полотенца

Badstofhanddoeken en badjassen hebben de neiging om na verloop van tijd hard te worden, maar het is niet moeilijk om hun oorspronkelijke zachtheid terug te geven.

Je zult het wasgoed niet alleen volgens alle regels moeten wassen, maar het na het wassen ook in een speciale samenstelling moeten laten weken. Hier is waar je het van moet koken.

Hier leest u hoe u de zachtheid van badstofproducten kunt herstellen.

Meestal verliezen producten hun versheid en worden ze taai als gevolg van onjuist wassen. Het is beter om ze te wassen zonder dure conditioners, die moeilijk uit te spoelen zijn en het materiaal zwaarder maken.

Er is een goedkopere en effectievere manier.

Hoe verder te gaan

Was handdoeken en badstofproducten eerst apart van al het andere wasgoed in een wasmachine op een geschikte stand.

Aan het einde van de cyclus haasten we ons niet om het op te hangen om te drogen, maar bereiden we een speciale oplossing voor.

Wij vangen 5 liter schoon en koud water op. Los er 2 eetlepels glycerine in op en laat schone handdoeken in dit water weken, laat 15-20 minuten staan.

Daarna met de hand afspoelen in schoon water, uitknijpen, schudden en laten drogen.

Het drogen van badstofproducten op verwarmingsapparaten wordt ook niet aanbevolen.

Als er geen glycerine is, kunt u in plaats daarvan een oplossing bereiden voor het weken van 2 eetlepels keukenzout (zonder jodium of andere additieven).

Maar in dit geval worden de dingen 40 minuten geweekt, waarna ze worden gespoeld en gedroogd.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips