Wanneer kussens een thuis worden voor bacteriën en stof: hoe vaak moeten ze worden gewassen?

Подушки

Kussens die al een jaar of twee niet zijn gewassen, zijn moeilijk op orde te krijgen zonder de hulp van professionals.

Erop slapen is onveilig voor uw gezondheid. Opgehoopt stof en bacteriën op kussens kunnen frequente verkoudheid, acne en huiduitslag veroorzaken.

Een mens brengt ongeveer een derde van zijn leven in bed door, dus er wordt speciale aandacht besteed aan het bed en de slaapaccessoires.

Het kussen verzamelt dus geleidelijk bacteriën, dode huidcellen en stof. Daarom wordt aanbevolen om het elke 3 maanden te wassen.

Maar voordat u dit doet, is het raadzaam eerst de productverzorgingsinformatie op het etiket te bestuderen.

In plaats van poeder adviseren experts om 200 ml gedistilleerde azijn te gebruiken. Er wordt aangenomen dat het het kussen beter reinigt van bacteriën. Om de geur van azijn te doden, voeg je er een beetje etherische olie aan toe.

Wat schuimkussens betreft, wordt aanbevolen om ze in warm water te wassen. Ten slotte moet u ervoor zorgen dat het vuil wordt weggespoeld. Droog het kussen op een handdoek.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips