Waarom sneakers scheuren door wassen in een wasmachine: de belangrijkste fouten van onvoorzichtige huisvrouwen

Стиральная машинка

Het doel van de wasmachine is om te helpen bij huishoudelijke taken, en toegegeven, hij kan zijn taak 100 procent aan.

In sommige gevallen bewijst de technologie echter een slechte dienst – schoenen, en met name sneakers, overleven een dergelijke procedure mogelijk niet.

Als je na het wassen iets uit de trommel haalt dat alleen qua uiterlijk op sportschoenen lijkt, moet je nadenken of je alles goed hebt gedaan?

Het is dus de moeite waard eraan te denken dat een dergelijke reiniging alleen producten van natuurlijk suède, leer of nubuck schaadt – ze kunnen alleen met de hand worden gereinigd.

Bovendien moet u niet proberen modellen gemaakt van textiel of eco-leer in de machine te wassen met inzetstukken van natuurlijke materialen, of modellen versierd met bont, strass-steentjes, enzovoort.

Voordat u een artikel vernieuwt, inspecteert u zorgvuldig de zool. Als het product is gestikt, is wassen niet verboden, maar sneakers met een gelijmde buitenzool kunnen er gemakkelijk afscheid van nemen.

Bovendien, als de schoenen voldoende versleten zijn, is het onwaarschijnlijk dat een dergelijke procedure er baat bij heeft – een klein gaatje kan aanzienlijk groter worden.

Ten slotte is het de moeite waard eraan te denken dat bij gekleurde modellen de mogelijkheid van verlies niet kan worden uitgesloten, wat ongetwijfeld een negatief effect zal hebben op het uiterlijk van de sneakers.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips