Bij het verzorgen van uw aanrecht moet u een aantal belangrijke regels volgen.
Eén daarvan is de weigering om bepaalde middelen te gebruiken.
Er zijn huishoudelijke chemicaliën die een negatieve invloed hebben op het materiaal waaruit het keukenoppervlak is gemaakt (we kunnen praten over steen, hout, staal of laminaat).
Wat u niet moet gebruiken bij het afvegen van werkbladen
Elk zuur schoonmaakmiddel kan het materiaal beschadigen.
Met andere woorden: het gebruik van “chemie”, waaronder zuren, is een grote fout die veel huisvrouwen maken bij de verzorging van het aanrecht.
Hoe je een aanrechtblad op de juiste manier afveegt
U moet zich beperken tot het gebruik van gewoon water en een kleine hoeveelheid afwasgel.
Neem een plastic fles, vul deze met schone vloeistof, voeg een beetje afwasmiddel toe en plaats een spuitfles op de container.
Besproei het aanrecht met druppels van het voorbereide product en “loop” vervolgens over het oppervlak met een microvezeldoek.
Het aanrecht moet daarom schoon zijn. Als dit nog steeds niet gebeurt, moet de procedure worden herhaald. Het belangrijkste is om geen gevaarlijke “chemicaliën” te gebruiken.
Waarom gieten ervaren huisvrouwen vroeger frisdrank in de toilettank?