Hoe je een donsjack thuis kunt wassen zonder het te verpesten: het geheim van machinaal wassen

Стирка

In de wintergarderobe vraagt ​​donskleding de meeste aandacht. De angst die bij consumenten wordt ingeprent dat donsjassen niet in een machine kunnen worden gewassen, veroordeelt bezitters van dure kleding om deze met de hand in wasbakken en in de badkuip te wassen.

Wij vertellen je de geheimen van het gebruik van de juiste wasmachine om te voorkomen dat je donsjack kapot gaat.

Geheimen van machinaal wassen

Ten eerste mag u geen afwasmiddel of gewoon wasmiddel gebruiken. Het probleem is dat het vulmiddel na een dergelijke behandeling zijn natuurlijke oliën verliest, waardoor de pluisjes minder bestand zijn tegen vocht. Daarom moet je een wasmiddel kiezen om dingen met dons te wassen.

Ten tweede heb je een half dozijn tennisballen nodig. Ze helpen voorkomen dat de vulling losraakt tijdens het wassen en herstellen snel het volume van het dons tijdens het drogen van de jas.

Ten derde moet je leren hoe je vlekken op de juiste manier behandelt. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan gebieden die in contact komen met de huid.

Er kunnen grote hoeveelheden zweet, vet of cosmetica achterblijven. Deze gebieden worden behandeld met waszeep of een geschikte vlekverwijderaar, gevolgd door verplicht spoelen vóór het wassen.

Wassen

Voordat u de jas in de machine laadt, moet u alle ritsen, klittenband en flappen vastmaken. Vervolgens wordt de jas binnenstebuiten gekeerd en in een netzak gedaan. Selecteer een wasmodus met een minimale watertemperatuur, voor delicate stoffen, of de ‘wol’-modus. Het is beter om het donsjack meerdere keren uit te spoelen.

Als de jas niet meer als nieuw wordt gewassen, kan het dons door eerdere wasbeurten zijn waterafstotende eigenschappen verliezen. Om ze te herstellen worden speciale middelen gebruikt. Ze worden aangebracht voordat de jas droogt.

Hoe te drogen

Je moet het donsjack horizontaal drogen, anders klontert het vulmiddel aan elkaar. Dit kan het beste in de frisse lucht worden gedaan. Dit gaat sneller en de kans op een onaangename geur is minimaal.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips