Hoe kleding wassen zonder pilling: advies voor jonge huisvrouwen

Свитер

De pellets kunnen met een speciale machine worden gesneden, maar ook tijdens werkpauzes kunnen ze handmatig worden afgescheurd. De activiteit is meer dan spannend: je kunt een vrij grote bal rollen.

Maar kleding met pilling ziet er slordig uit, wat behoorlijk verontrustend is. Laten we eens kijken hoe we het verschijnen van pellets kunnen voorkomen.

Advies één

Iedereen die dingen binnenstebuiten keert voordat hij gaat wassen, wordt niet als een slordigheid beschouwd. Er verschijnen klontjes doordat de stoffen tegen elkaar wrijven wanneer de trommel van de wasmachine draait. In dit geval zullen er ook pellets verschijnen, maar alleen van binnenuit. Dergelijke artikelen kunt u het beste in een wasnet wassen.

Tip twee

Met de hand wassen in water op de door de fabrikant aanbevolen temperatuur, poeders en wasmiddelen grondig oplossen en de artikelen minimaal 5 minuten laten weken voordat u ze gaat wassen. Wrijf bij het wassen niet over de dingen, maar spoel ze af in een zeepoplossing, gevolgd door spoelen en centrifugeren.

Tip drie

Om hardnekkige vlekken (gras, bloed en ander organisch materiaal) te verwijderen, gebruikt u een wasmiddel op basis van enzymen. De samenstelling moet cellulase en amylase, pectinase en protease omvatten. Er verschijnen geen pillen als u kleding wast met vloeibare wasmiddelen.

Tip vier

Selecteer in de machine een delicaat wasprogramma, waarbij de trommel langzamer draait, waardoor de vorming van pillen wordt voorkomen.

Tip vijf

Bij warm weer moeten gewassen artikelen in de frisse lucht worden gedroogd, en in de winter in huis, maar met normale ventilatie. Als je dit in een droger doet, moet de verwarmingsmodus minimaal zijn.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips