Ruikt uw wasgoed muf? Wat heeft de gastvrouw verkeerd gedaan?

Полотенца

Er is een ongemakkelijk moment waarop gewassen en absoluut schone kleding naar schimmel begint te ruiken.

Om wat er is gebeurd een teleurstelling te noemen zou een understatement zijn. Het werk van de huisvrouw is tevergeefs, poeders, water, elektriciteit – allemaal tevergeefs, de was moet gewassen worden en de oorzaken van de geur moeten gezocht worden.

Laten we proberen erachter te komen wat er is gebeurd en wat er moet worden gedaan om herhaling van fouten in de toekomst te voorkomen.

Oorzaken

Je zou kunnen denken dat dit de schuld is van de wasmachine, waar simpelweg niet zorgvuldig mee wordt omgegaan. Nee.

Het probleem doet zich voor in het koude seizoen, wanneer kleding na het wassen in het appartement moet worden gedroogd op drogers en andere constructies.

Tijdens het drogen verschijnt de geur van schimmel wanneer het wasgoed begint te rotten.

Ten eerste zal dit zeker gebeuren als er slechte ventilatie in de kamer is of als het wasgoed achter gesloten deuren in de badkamer droogt.

Ten tweede kun je, door als een wasvrouw te zijn en alle vuile was te wassen die zich in de loop van de week heeft opgehoopt, een probleem met je eigen handen creëren door beddengoed en bovenkleding op één klein droogrek te plaatsen.

Ten derde betekent het plaatsen van de droger dichter bij verwarmingstoestellen niet dat alles snel droogt.

Er moet minimaal 15-30 centimeter ruimte overblijven tot de muur of een ander oppervlak, maar dit is niet het belangrijkste.

Een massa natte dingen in een kleine ruimte zal onmiddellijk een verhoogde luchtvochtigheid veroorzaken, en dan breekt de hel los.

Als je kleding in een appartement droogt, moet je zeker de ramen openen. In een normale situatie wordt minimaal één keer per twee uur geventileerd gedurende minimaal 15 minuten. Wanneer het wasgoed in het appartement droogt, moeten deze indicatoren met minimaal twee worden vermenigvuldigd. En soms moet je de ventilator aanzetten om de sfeer op de een of andere manier op te frissen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips