Is het mogelijk om oude vlekken te verwijderen: de dingen zullen zo goed als nieuw zijn

Стиральная машинка

Misschien heeft kinderkleding het meest te lijden onder de vervuiling: hier vind je sporen van chocolade, gras, verf, plasticine, enzovoort.

Na regelmatig wassen in de wasmachine worden deze vlekken slechts een beetje lichter, maar blijven nog steeds op hun plaats.

Als je kinderkleding in een kast had verstopt om op te bergen, en toen je ze eruit haalde, ontdekte je dat de gewassen vlekken nog helderder en intenser waren geworden, dan zou je je toevlucht moeten nemen tot een sluwe truc die deskundige huisvrouwen gebruiken.

Om dit te doen, moet u een speciale reinigingsoplossing bereiden.

Voeg een geraspt stuk wasmiddel (72%) en 1-2 eetlepels zonnebloemolie toe aan een pan met een geschikt volume.

Omdat olie wordt gebruikt om de stof zachter te maken, kun je deze veilig vervangen door wasverzachter.

De volgende stap is het toevoegen van natriumcarbonaat. Er is 1 volle eetlepel nodig.

Het laatste bestanddeel is 4 eetlepels bleekmiddel en vlekverwijderaar (van de 2-in-1 producten heeft Bos zich bijzonder goed bewezen).

Het enige dat overblijft is om alle ingrediënten met 10 liter water te gieten en aan de kook te brengen, terwijl u het mengsel af en toe roert.

Wanneer het water de kooktemperatuur heeft bereikt, zet u het vuur uit en plaatst u de vuile voorwerpen in de pan. Dek de container af met een deksel en laat het wasgoed minimaal 8 uur staan, daarna in de machine wassen op 40 graden.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips