Waarom azijn in de wasmachine gieten: veel mensen kennen dit geheim niet

Уксус

9% tafelazijn heeft een groot aantal mogelijkheden die verder gaan dan koken.

Het verwijdert vlekken uit textiel, helpt bij het reinigen van verschillende soorten vuil, maakt wit, desinfecteert, verwijdert kalkaanslag en reinigt sanitair.

Dit is een onmisbaar hulpmiddel in het huishouden. Maar dit product heeft nog een geheim waar veel mensen niets van weten. Het kan aan de wasmachine worden toegevoegd. En daar zijn veel redenen voor.

Reden één: bleken

Azijn geeft witte dingen terug naar hun oorspronkelijke kleur, waardoor geelheid wordt geëlimineerd. Dit product is geschikt voor alle witte stoffen die in de wasmachine gewassen kunnen worden.

Reden twee: helpt de kleur te behouden

Wassen in aangezuurd water helpt voorkomen dat gekleurde artikelen vervagen. Voeg gewoon een glas azijn toe aan het poedercompartiment om de kleurverzadiging van je favoriete spullen te behouden.

Reden drie: zachtheid toevoegen

Azijn vervangt gemakkelijk conditioner. Verzuurd water geeft dingen een verbazingwekkende zachtheid. Dit is vooral merkbaar bij badstof handdoeken, die na het wassen vaak hard en zelfs een beetje prikken. In dit geval moet azijn in het airconditionercompartiment worden gegoten.

Reden vier: vernietiging van poederresten

Na het wassen wordt niet al het poeder uitgespoeld. Een deel ervan blijft op de stof achter en lijkt op een zeepfilm. Bij elke wasbeurt wordt deze film dichter. Dit is uiteraard niet met het blote oog zichtbaar, maar mensen die vatbaar zijn voor allergische reacties worden zich snel bewust van de aanwezigheid ervan. Chemische resten uit het poeder hebben een negatieve invloed op de menselijke gezondheid, omdat ze dagelijks in contact komen met de huid. Hoewel de meeste mensen niet allergisch zijn voor het poeder, betekent dit niet dat het onschadelijk voor hen is.

Het toevoegen van azijn tijdens het spoelen helpt de zeepfilm af te breken. De stof spoelt beter uit.

Reden vijf: voorkomen dat tandplak verschijnt

Na verloop van tijd vormt zich een indrukwekkende kalklaag op de elementen van de wasmachine. Zuur vernietigt het. Daarom is het toevoegen van azijn tijdens het wassen de beste preventieve maatregel tegen de vorming van kalkaanslag.

Naast de hierboven genoemde voordelen heeft azijn een antistatische en antibacteriële werking, neutraliseert het onaangename geuren en verwijdert het vettige vlekken. Het volstaat om een ​​glas of anderhalve kop azijn in de wasmachine te gieten om de kwaliteit van de was te verbeteren. Je kunt het product rechtstreeks in de trommel zelf, in het poedercompartiment of voor de conditioner gieten.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips