Hoe u handdoeken zacht en donzig houdt: tips voor goed wassen

Полотенца

Na meerdere wasbeurten worden handdoeken vaak hard en verliezen ze hun oorspronkelijke uiterlijk.

De reden ligt aan de oppervlakte: onjuist wassen. Er is veel waarmee u rekening moet houden: temperatuuromstandigheden, machinebelasting, kwaliteit van de wasmiddelen.

Temperatuur

Experts raden aan om handdoeken niet op hoge temperaturen te wassen. Het optimale bereik is naar hun mening 30-40 °C. Deze eenvoudige regel helpt de weefselvezels beter te behouden.

Dingen laden

Vaak is de trommel van de wasmachine vol vanwege de wens om alle kleding snel te wassen, om het proces niet de hele dag te rekken.

In deze gevallen wordt het wasmiddel niet volledig afgewassen. Hierdoor verliezen de handdoeken hun zachtheid en luchtigheid. Het is optimaal om 2-3 badhanddoeken tegelijk te wassen.

Wasverzachters

Deskundigen wezen erop dat wasverzachters handdoeken minder absorberend maken. Regelmatig gebruik zorgt ervoor dat dingen stijf worden.

In plaats van een wasverzachter adviseren experts om zuiveringszout toe te voegen. Natriumbicarbonaat maakt handdoeken witter, houdt ze zacht en verwijdert geurtjes.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips