Kaliumpermanganaat en waszeep: het recept van een vergeten grootmoeder voor witte dingen

Одежда

Een beproefd en eenvoudig recept helpt je zelfs het meest hopeloze witte item te wassen.

Lichtgekleurde kleding gaat weer stralen als het gewassen wordt met een eenvoudige oplossing die decennia geleden werd gebruikt.

Vergeten recept

Neem om te beginnen een gewone bak en wrijf er wasmiddel (72%) – 150 g in. Vervolgens heb je kaliumpermanganaat nodig.

Een liter gewoon water wordt in een aparte pot gegoten en vervolgens wordt voldoende kaliumpermanganaat toegevoegd zodat de vloeistof bruin wordt.

Vervolgens wordt er warm water in het bassin gegoten en geroerd, zodat de zeep oplost en schuim ontstaat. Een item wordt in een bak geplaatst. Het water moet de kleding volledig bedekken.

Het is belangrijk dat dingen goed nat worden. Vervolgens wordt kaliumpermanganaat in het bassin gegoten en 3-4 uur laten weken. Het water zal grijsachtig worden, maar er zal geen spoor van vervuiling meer zijn.

Vervolgens moet je de kleding in gewoon water spoelen en drogen. Het is niet nodig om het artikel apart in de machine te wassen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips