Hoe oude vlekken uit een tafelkleed te verwijderen: het blijkt gemakkelijk en eenvoudig te zijn

Стиральная машина

Zelfs de meest bescheiden bijeenkomsten aan tafel verlopen zelden zonder een enkele vlek op het tafelkleed.

Het lijkt lastig om onmiddellijk verse wijn- of koffievlekken te behandelen, hoewel het effectief is. Laten we eens kijken hoe we hardnekkige vlekken op een feestelijk tafelkleed kunnen verwijderen.

Volkstrucs om vlekken te bestrijden.

1. Meng eigeel met glycerine (1:1). Breng het mengsel aan op hardnekkige vlekken. De samenstelling is bestand tegen de meeste verontreinigingen. Kan gebruikt worden bij het wassen van linnen.

2. Zijden tafelkleden of producten gemaakt van kunstmatige materialen worden behandeld met alcohol of glycerine, talk of waterstofperoxide, ammoniak of terpentijn, zout of een oplossing van tafelazijn.

3. In andere gevallen helpen industriële bleekmiddelen of verschillende vlekverwijderaars.

Oude vlekken

Aardappelzetmeel. Meng met een beetje water tot het mengsel op een dikke pap of pasta lijkt. Zo verwijder je gele vlekken van thee of koffie op een wit tafelkleed. Nadat u het zetmeel op de vlek hebt aangebracht, laat u het enkele uren staan ​​en verwijdert u, wanneer het product is opgedroogd, de korst en veegt u het tafelkleed af.

Als dit niet helpt, zullen de sporen van het feest moeten worden ingekookt met de toevoeging van wasmiddel, frisdrank en waterstofperoxide.

Tafelkleden worden ook gedrenkt in een mengsel van silicaatlijm en waspoeder. Na 30 minuten weken wordt het tafelkleed in de machine gewassen.

Je kunt het tafelkleed ook laten weken, de vlekken behandelen met wasmiddel en het in een zak doen, een half uur laten staan, waarna je het zoals gewoonlijk kunt wassen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips