Een donsjack drogen: tips voor het geval de vulling na het wassen verloren gaat

Стиральная машина

Het wassen van een donsjack is niet moeilijk vergeleken met de zorg die het kost om het product te drogen.

We vertellen u wat u moet doen met vulmiddel dat na het wassen is losgeraakt en hoe u dergelijke producten in het algemeen kunt drogen, zodat ze hun eigenschappen niet verliezen.

Als we het hebben over wassen, zullen er geen problemen zijn als je het bericht bestudeert dat de fabrikant op het etiket heeft achtergelaten. Daar kunt u alle benodigde informatie krijgen: of u de jas in de machine moet wassen, met de hand en hoe u deze moet drogen, of dat u het product onmiddellijk naar de stomerij kunt brengen.

Maar het belangrijkste in deze kwestie is om het artikel goed te drogen, anders wordt het vulmiddel een leefgebied voor bacteriën en schimmels, wat betekent dat er een onaangename muffe geur zal verschijnen.

Hoe buiten te drogen

Dit is de beste variant. Maar zelfs de frisse lucht heeft zijn eigen nuances. Het is beter om een ​​plaats in de schaduw te kiezen. Direct zonlicht kan ervoor zorgen dat het materiaal vervaagt. Maar het moet ook een open ruimte zijn, zodat de wind goed op de jas waait. Van tijd tot tijd moet het donsjack worden opgeschud en geschud, en zelfs het verfrommelde vulmiddel met uw handen worden rechtgetrokken.

Hoe te drogen in een huis of appartement

Als u uw donsjack in de winter binnenshuis moet drogen, plaats hem dan niet op een radiator of andere verwarming. Hierdoor verliest het materiaal zijn natuurlijke eigenschappen. Het is correct om de jas op een horizontaal oppervlak te drogen, maar u mag er geen badstof of andere stoffen onder leggen. Dit zal de ventilatie alleen maar belemmeren.

U moet ervoor zorgen dat het donsjack in minder dan 2 dagen droogt. U kunt een luchtverhitter gebruiken.

Is het mogelijk om het met een strijkijzer te drogen?

Soms moet je je toevlucht nemen tot zulke radicale methoden. Voordat u het product gaat strijken, moet u het vulmiddel verslaan door de jas op een horizontaal oppervlak te plaatsen. Draai het product vervolgens binnenstebuiten en strijk het op een minimale temperatuur door gaas.

Als de vuller nog steeds verdwaalt

Het proces is behoorlijk ingewikkeld. Je hebt een stofzuiger nodig die lucht kan blazen. Het donsjack wordt eerst in een tas of koffer gedaan, waarna alle lucht eruit wordt gepompt. Nadat de twist zich in een vacuüm bevindt, moet je na een tijdje weer lucht naar binnen pompen. Ze zeggen dat hierna de pluisjes zelf binnen een paar minuten gelijkmatig worden verdeeld.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips