Wat is beter om te gebruiken voor het wassen: poeder of gel? Niet alle huisvrouwen weten het juiste antwoord

Стирка Порошок

Sommige moderne huisvrouwen zien niet veel verschil tussen waspoeder en wasgel.

Om deze vraag correct te beantwoorden, moet u de sterke en zwakke punten van elk product kennen. Bovendien is het proces zelf van belang: handmatig of in een wasmachine.

Waspoeder. Sterke punten

Het droge product kan goed omgaan met sporen van vuil, gras en bloedvlekken. Oppervlakteactieve stoffen zijn hiervoor verantwoordelijk. Een vloeibaar product kan minder goed tegen complexe en hardnekkige vlekken dan een poeder.

Het volgende pluspunt is het wassen van witte kleding met waspoeder. Veel van dergelijke producten bevatten speciale enzymen en bleekadditieven. Om dezelfde reden is het beter om wit beddengoed met waspoeder te wassen in plaats van met gel.

Er zit ook een duidelijk voordeel in de kleinere hoeveelheid schuim die wordt gevormd bij gebruik van het poeder, evenals minder conserveermiddelen in het poeder. Daarom wordt aangenomen dat het met minder water wordt afgewassen.

Minpunten

Een hoge pH-waarde kan ervoor zorgen dat waspoeders huidirritatie, huiduitslag en jeuk veroorzaken.

Wassen met poeder is niet de beste optie als je het handmatig gebruikt. Het lost slecht op bij lage temperaturen en is niet geschikt voor het wassen van delicate stoffen.

Gels. Sterke punten

Vloeibare formuleringen zijn uitstekend geschikt voor het wassen van synthetische stoffen en donkergekleurde artikelen. Ze lossen op in koud en warm water en laten geen sporen achter op het materiaal. Ze zorgen er ook voor dat u tijdens het wassen kunt besparen op het verwarmen van water.

Minpunten

Ze bevatten ook kleur- en smaakstoffen, die ook een allergische reactie veroorzaken, met uitzondering van producten die als milieuvriendelijker worden beschouwd.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips