Al het vuil raakt vermengd: welke fout maakt elke tweede huisvrouw bij het wassen?

Стиральная машина

De fout vernietigt elke hoop op vers wasgoed na het wassen.

Veel huisvrouwen plaatsen alles in de trommel van de machine: theedoeken, beddengoed, broeken.

Maar deskundigen wezen erop dat deze aanpak fundamenteel verkeerd is. Bij het beladen van een machine zonder enige systematische aanpak wordt de efficiëntie van het proces gereset. Je krijgt de indruk dat de dingen nooit zijn gewassen.

De nuance is dat deze dingen verschillende soorten besmetting hebben. Keukendoeken – vet, beddengoed – stof, huidcellen, haar, broeken – straatvuil.

Deze categorieën moeten op verschillende temperaturen en modi worden gewassen. De uitzondering is wanneer de zaken bijna schoon zijn. Om geld te besparen kunnen ze vervolgens samen in de trommel worden gedaan. Maar zelfs in dit geval speelt temperatuur een belangrijke rol.

In andere gevallen raakt al het vuil eenvoudigweg vermengd en wordt de boel niet echt schoon en fris. Daarom is het beter om vuile was te scheiden op soort vervuiling, zodat het wasresultaat aangenaam is.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips