Hoe vaak moet je winterkleding wassen: maak van handschoenen, sjaals en mutsen geen broedplaatsen voor bacteriën

Стиральная машина

In de winter ligt de nadruk vooral op het wassen van donsjassen, jassen en andere bovenkleding. En mutsen, sjaals en handschoenen blijven vaak buiten gebruik.

Op dit moment nestelen niet alleen dode huiddeeltjes zich erop, maar ook alle bacillen die op openbare plaatsen leven en broeden.

Laten we eens kijken hoe vaak u hoeden, sjaals en handschoenen moet wassen.

Muts en sjaal

Als we het hebben over een muts en sjaal, is het aan te raden deze minimaal 3-5 keer per seizoen te wassen.

U moet echter rekening houden met het materiaal waaruit het product is gemaakt. Voor wollen accessoires is een dergelijk interval bijvoorbeeld voldoende.

Nog een punt: het gebruik van parfums, maar ook van cosmetica, beïnvloedt de verspreiding van pathogene microben in weefsels, en niet ten gunste van de menselijke gezondheid.

In dit geval zullen hoeden en sjaals nog vaker moeten worden gewassen, als het materiaal dit uiteraard toelaat.

Hoe te wassen

Wassen in een automatische machine op een fijnwasprogramma is voldoende. Het snelheidsniveau ligt tussen 400 en 600 per minuut.

Maar als de hoed decoratieve elementen heeft – borduurwerk, tekeningen of versieringen, dan zul je automatisch wassen moeten vergeten. Alleen handmatig.

Handschoenen

Aangezien handschoenen het grootste deel van de impact ondervinden wanneer ze in contact komen met de leuningen van het openbaar vervoer, deurklinken, enzovoort, mag u het wassen of verwerken niet uitstellen. U moet minstens één keer per week aandacht besteden aan dit probleem.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips