Hoe jodiumvlekken te verwijderen: een volksremedie – helpt altijd

Йод

Als u om de een of andere reden jodium uit kleding moet verwijderen, weet dan dat u dit kunt doen met huishoudelijke chemicaliën of met geïmproviseerde middelen.

Aardappelzetmeel versus jodium

Om vuil te verwijderen, moet u het bevlekte gebied royaal bevochtigen met koud water.

Strooi vervolgens een ruime hoeveelheid aardappelzetmeel rechtstreeks op de vlek. Als je alles goed hebt gedaan, zou het vuil van kleur moeten veranderen van bruin naar blauw.

Hierna hoeft u alleen nog maar het product te wassen (het kan geen kwaad om het opnieuw te behandelen met een vlekverwijderaar of waspoeder) en het artikel op de gebruikelijke manier te wassen.

Als de vlek op de kleding al langere tijd ‘pronkt’, moet deze een nacht onder een laag stijfsel blijven liggen.

Wat te doen als er een vlek is maar geen zetmeel

Maar het komt ook voor dat het benodigde product niet bij de hand is. Vervang hem in dit geval door een gewone aardappel.

Snijd de knol doormidden en plaats deze aan beide zijden van de doek in het vuile gedeelte.

Na een paar minuten, wanneer het aardappelsap in het materiaal is opgenomen, moet u de vlek op precies dezelfde manier behandelen als beschreven in het vorige geval.

Eerder vertelden we hoe.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips