Wit beddengoed zonder bleekmiddel: mythe of realiteit

Стиральная машинка

Geavanceerde huisvrouwen zijn al lang gestopt met het kopen van bleekmiddelen als ze van de geelheid en grijsheid van hun wasgoed af willen.

In plaats daarvan gebruiken ze een combinatie van waterstofperoxide, citroenzuur en natriumcarbonaat.

Deze oplossing is in staat zelfs lastige vlekken, zoals vlekken van stookolie en dieselbrandstof, te verwijderen, om nog maar te zwijgen van het herstellen van de sneeuwwitheid van uw wasgoed.

Verwijder eerst het oppervlaktevuil, waarna u kunt beginnen met het bereiden van de inweekoplossing.

Om dit te doen, moet je 2 liter water verwarmen en 1 theelepel peroxide, dezelfde hoeveelheid citroen en 1 eetlepel frisdrank toevoegen.

Het wasgoed moet ongeveer 10-15 minuten in deze oplossing liggen.

De laatste fase is een grondige spoeling. Het is misschien niet nodig om u eraan te herinneren dat u alleen met schoonmaakmiddelen mag werken terwijl u handschoenen draagt, om de huid van uw handen niet te beschadigen.

Nog een belangrijke opmerking: waterstofperoxide mag je niet gebruiken in combinatie met synthetische bleekmiddelen, omdat er bij een dergelijke reactie gevaarlijke stoffen vrij kunnen komen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips