Hoe een tafelkleed te wassen na een nieuwjaarsfeest: geheimen van sluwe huisvrouwen

Скатерть

Soms besluiten huisvrouwen dat het effectiever is om vlekken op het tafelkleed aan te pakken met folkremedies, waarvoor ze onmiddellijk frisdrank, peroxide, azijn of andere kruiden en additieven verwijderen.

In feite zijn al deze ontwikkelingen alleen goed als aanvullende ontwikkelingen en alleen als de vlekken nog vers zijn.

We zullen u vertellen wat u moet doen als de gasten tijdens het nieuwjaarsfeest hebben geholpen het nieuwe feestelijke tafelkleed te ‘updaten’.

Op oudejaarsavond kunnen de meest kleurrijke vlekken op het oppervlak verschijnen, van bieten en sauzen tot rode wijn, thee, koffie enzovoort.

Er zijn geen tijden meer waarin huisvrouwen van hun stoel opspringen om elke nieuwe vlek met zout te bestrooien of met iets anders te behandelen.

Maar niemand verwacht op zulke momenten dat het gemakkelijk zal zijn om het product in zijn oorspronkelijke uiterlijk terug te brengen.

Hoe hardnekkige vlekken te verwijderen

Ze worden vóór het wassen minimaal behandeld met vloeibaar afwasmiddel. De samenstelling kan gemakkelijk omgaan met vet, en dit is al veel.

Om de vlek zelf te verwijderen, gebruikt u aardappelzetmeel of krijtpoeder.

Maar dit alles bespaart terwijl de vlekken vers zijn. In andere gevallen hoeft u zich geen illusies te maken en is het beter om het materiaal onmiddellijk te behandelen met speciale verbindingen, “potloden”, of te wassen met vlekverwijderaars.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips