Zo ontkalk je je wasmachine: niet alleen citroenzuur

Стиральная машина

Mensen gebruiken vooral citroenzuur om kalk in een wasmachine te verwijderen, wat overigens niet de beste oplossing is.

Experts zeggen dat al deze remedies alleen in een bepaald stadium goed zijn en alleen voor preventie, maar niet als hoofdbestanddeel. Laten we kijken of dit waar is.

Citroenzuur

Kan zowel met verse als versteende schaal omgaan. Het belangrijkste is om de hoeveelheid correct te berekenen: voor 1 kg machinetrommellading moet je voor een effectieve reiniging ongeveer 20-30 gram poeder nemen.

Vervolgens moeten ze niet in de trommel worden gegoten, maar in de poederbak, de modus met de hoogst mogelijke temperatuur inschakelen en nadat de modus zich ergens midden in de wasbeurt bevindt, moet je het proces onderbreken, het proces stoppen machine zodat de oplossing 2-3 uur in het vat blijft. Hierna moet u een extra spoeling inschakelen. Er wordt alleen gereinigd met een lege trommel.

Azijn

9% azijn in een volume van 1,5-2 glazen moet in het wasmiddelvak worden gegoten, de hoge temperatuurmodus inschakelen en tot het einde komen. Vervolgens moet u de spoelmodus selecteren.

Frisdrank en azijn

½ kopje zuiveringszout en dezelfde hoeveelheid water worden gemengd en aan het poedercompartiment toegevoegd, en 1 kopje 9% azijn wordt in de trommel gegoten. Dan is de volgorde hetzelfde.

Composities als “Belizna” en soortgelijke kunnen niet tegen kalkaanslag, maar kunnen wel rubberen afdichtingen beschadigen. Onder industriële composities worden “Antinakipin” -poeders en hun analogen gebruikt.

Maar u moet begrijpen dat veel van de gepresenteerde producten het water alleen maar verzachten en daarom niet tegen kalkaanslag kunnen, dus het is belangrijk om hun samenstelling te bestuderen voordat u ze koopt.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips