Hoe je een dekbedovertrek goed wast in de wasmachine, zodat deze zo lang mogelijk meegaat

Стиральная машинка

Om de temperatuur, wasmodus en wasmiddelen te bepalen, moet je eerst weten van welk materiaal het beddengoed is gemaakt.

In de overgrote meerderheid van de gevallen staat deze informatie op de verpakking, dus als u een nieuw dekbedovertrek koopt, moet u zich niet haasten om labels en labels te verwijderen.

Dus als het linnen wit is en gemaakt van calico, kun je gerust een watertemperatuur van 60 graden kiezen. Het poeder moet uiteraard bedoeld zijn voor het wassen van witte was.

Gekleurde calico wordt gewassen op een temperatuur van 40 graden, met behulp van de juiste SMS.

Voor het wassen van een familielid van calicokatoen gelden dezelfde regels. Sets met een patroon worden gewassen op een temperatuur van 40 graden, witte – op een temperatuur van 40-60 graden (afhankelijk van de mate van vervuiling). Koken op 95 graden is toegestaan.

Omdat satijn dezelfde katoenen stof is, zijn dezelfde modus en temperatuur van 40 tot 95 graden geschikt voor een satijnen dekbedovertrek.

Zijdenlinnen wordt gewassen op een delicate cyclus, waarbij altijd vloeibaar wasmiddel wordt gebruikt. De watertemperatuur mag niet hoger zijn dan 30 graden.

Dezelfde wasbeurt wordt aanbevolen voor sets gemaakt van bamboe-, cambric- en chintz-stoffen.

Voor het wassen van synthetische stoffen kies je een temperatuur tot 40 graden. Airconditioning helpt pilling te voorkomen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips