Iedereen zal dol zijn op deze bereiding van aubergines: een beproefd recept

Баклажаны

Huisvrouwen waarderen vooral recepten uit de tijd van de Sovjetkeuken, toen alles eenvoudig, natuurlijk en tegelijkertijd smakelijk was.

In die tijd werden winterbroodjes bereid van groenten die in de tuin groeiden, mierikswortel, en alle kruiden waren zout, peper en geen oregano of Italiaanse kruiden.

Volgens dit recept raden we aan aubergines voor de winter te bereiden.

Vereist:

  • aubergines – 2 kg;
  • 2 middelgrote uien;
  • middelgrote wortels – 2-3 stuks;
  • paprika – 0,5 kg;
  • hete peper naar smaak;
  • tomaten – 1,5 kg;
  • tafelazijn 9% – 2 el. l.;
  • zout – 1 eetl. l.;
  • suiker – 3 el. l.;
  • knoflook – 3-4 teentjes;
  • groen;
  • plantaardige olie – 150 gr.

Hoe koken

1. Schil de ui, snij in grote blokjes, rasp de wortels op een grove rasp.

2. Fruit de ui in een pan met dikke bodem met plantaardige olie, voeg dan de wortels toe en laat 5 minuten sudderen.

3. Verwijder de stengels van de tomaten, maal het fruit tot puree, voeg toe aan de pan met uien en wortels, gevolgd door zout, suiker, meng en breng op laag vuur aan de kook.

4. Schil de paprika’s en snijd ze in blokjes. Hetzelfde doen we met aubergines. Voeg naar smaak gehakte hete peper en gehakte knoflook toe.

5. Doe de bereide groenten, behalve de knoflook, in een pan en laat 25 minuten onder het deksel op laag vuur sudderen.

6. Voeg azijn en knoflook toe, breng aan de kook, kook 5 minuten, giet het in potten en rol op.

Op een donkere en koele plaats bewaren.

Eet smakelijk!

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips