Zo marineer je aubergines met champignons en paprika voor de winter: eenvoudig maar heerlijk

Баклажаны

Naast auberginekaviaar en peperlecho is het tijd om een ​​eenvoudige en smakelijke salade met champignons te bereiden.

Misschien is dit het enige nieuwe dat aan het einde van het zonsondergangseizoen kan worden voorbereid.

Ter voorbereiding heb je nodig:

  • aubergines – 2 kg;
  • rode paprika – 500 gr;
  • champignons – 500 gr;
  • 2 wortels;
  • 1 liter tomatensap;
  • 9 teentjes knoflook;
  • 25 gram geraspte mierikswortel;
  • 1 theelepel. zwarte peper;
  • 3 eetl. l. zout;
  • 400 g suiker;
  • 100 gram plantaardige olie;
  • 75 gram azijn.

Hoe koken

1. Was de aubergines, schil ze en snijd ze in grote blokjes.

2. Verwijder de zaadjes van de paprika’s, snijd ze in grote blokjes en meng ze met aubergines.

3. Rasp de wortels met een Koreaanse wortelrasp, hak de champignons grof.

4. Haal de knoflook door een pers en rasp de mierikswortelwortel op een fijne rasp.

5. Giet tomatensap in een pan, voeg boter, suiker, zout en peper toe, meng.

6. Voeg gehakte groenten en champignons toe, breng aan de kook, kook nog eens 30 minuten op laag vuur, voeg azijn, mierikswortel en knoflook toe.

Giet het na 5 minuten in gesteriliseerde potten en rol het op. Op een donkere en koele plaats bewaren.

Eet smakelijk!

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips