Hoe verhoogde bedden correct te maken: stapsgewijze instructies voor beginners

Огород

Slimme ontwikkelingen worden niet alleen gebruikt in slimme huistechnologie. Een gevorderde zomerbewoner zal niet eens met zijn ogen knipperen als hij iets hoort over slimme tuinbedden.

Naast druppelirrigatie kunnen hoge bedden als voorbeeld worden beschouwd. Laten we eens kijken wat er zo speciaal aan hen is en hoe we ze op de juiste manier kunnen uitrusten.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een wetenschapper, agronoom en landschapsontwerper, vertelde hoe je verhoogde bedden kunt maken.

De eenvoudigste manier is om een ​​kant-en-klaar frame te kopen, maar experts adviseren niet om naar metalen hekken te kijken.

Feit is dat het metaal in de zomer oververhit raakt, en dit heeft niet het beste effect op de toestand van de bodem en planten.

Daarom gebruiken zomerbewoners vaak hout. Maar u moet weten dat de dikte van het bord ongeveer 4 cm moet zijn en dat de hoogte van het bed zelf niet lager mag zijn dan 20 cm.

Frameafmetingen worden aanbevolen, gemiddeld 2 meter bij 1 meter.

Het leggen van de grond

Chernozem is ingedeeld als het eerste onderdeel.

Vervolgens wordt grond gegoten, inclusief turf.

Het volgende vulmiddel is humus en een dunne laag rivierzand (dit moet 2 keer minder zijn dan de andere componenten).

Vervolgens worden superfosfaat, een dunne laag chernozem en turf toegevoegd.

Je kunt al deze ingrediënten in één keer mengen, of je kunt ze aan het tuinbed toevoegen en ze vervolgens opgraven.

Eerder vertelden we je wanneer en waarmee.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips