Is het nodig om de “tuiten” van peperzaden af ​​te snijden: hier is hoe dit de kieming beïnvloedt

Рассада

Er is steeds minder tijd over voor het zaaien van peperzaailingen, en sommige problemen die de zomerbewoners bezighouden, blijven onopgelost.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en een landschapsontwerper bieden aan om een ​​van hen te begrijpen, namelijk waarom de “tuit” van peperzaden wordt afgesneden.

Volgens ervaren zomerbewoners beïnvloedt deze procedure de opkomst van zaailingen, waardoor bijna 100% ontkieming van zaden wordt gegarandeerd.

Bovendien komen de korrels niet na 7-20 dagen uit, maar na 5.

Je kunt echter niet blind zijn voor het feit dat fouten die tijdens deze procedure worden gemaakt ertoe zullen leiden dat er helemaal geen zaailingen meer zijn of dat de planten ziek worden.

Lees daarom eerst de volgende regels als u besluit dergelijke manipulaties uit te voeren.

1. Gebruik een scherpe en schone schaar, die moet worden voorbehandeld met waterstofperoxide of kaliumpermanganaatoplossing om infecties te voorkomen.

2. Snijd de zaadtuiten met 1-2 millimeter af, alleen het knobbeltje, en zorg ervoor dat je het zaad erin niet beschadigt. Een grote snede kan het zaad beschadigen, waardoor het niet kan ontkiemen.

3. Getrimde peperzaden mogen niet worden geweekt of ontkiemd, omdat virussen en infecties in de gesneden gebieden kunnen binnendringen.

4. Direct na het snijden van de zaden zaaien, dus zorg ervoor dat u de grond van tevoren voorbereidt.

Eerder onthulden we een gigantische bessenoogst.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips