Top 5 soorten vlezige tomaten: ze hebben zich goed bewezen in 2023

Томаты

Van de variëteit aan tomatenrassen vallen vooral de grote en sappige zogenaamde “vlezige” variëteiten op.

Deze tomaten zijn ideaal voor salades, ze lekken geen sap en behouden hun vorm na het snijden. Ook maken ze uitstekende tomatensappen en winterbereidingen.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, heeft een lijst samengesteld van die zeer vlezige variëteiten die vorig jaar goede recensies kregen van groentetelers en worden aanbevolen om dit jaar te planten.

“Stierhart”

De bij velen zo geliefde tomaat wordt voortdurend verbeterd door fokkers. Tegenwoordig zijn er verschillende varianten van de nieuwe “Bull’s Heart” te koop, te onderscheiden door roze, rode en gele kleuren.

Struiken van deze variëteit bereiken een hoogte van meer dan anderhalve meter. De vruchten zijn hartvormig en wegen 350 tot 450 gram, al worden er ook zwaardere exemplaren aangetroffen. Het ras is vroeg rijp.

“Roze honing”

“Rozenhoning” is een prachtige tomatensoort met een heerlijke smaak die geschikt is voor het maken van salades.

Het heeft ook een goede houdbaarheid. De struiken zijn laag, ongeveer 60-70 cm hoog. De vruchten wegen ongeveer 200 gram, hebben een ronde vorm met lichte ribbels. Geschikt voor teelt in noordelijke regio’s. De rijpingstijd is gemiddeld.

“Ganzenei”

De Goose Egg-tomaat is een onbepaalde variëteit, gekweekt in Siberië. Behoort tot de carpale variëteiten.

Hoge en krachtige struiken worden gekenmerkt door hoge productiviteit. De rijpingstijd is gemiddeld en de vruchten zijn te herkennen aan hun karakteristieke eivormige vorm en gewicht van ongeveer 300 gram. Ze hebben een zeer aangename dessertsmaak zonder zuurheid.

“Zwaargewicht van Siberië”

We hebben het over een vroegrijpe variëteit met grote vruchten met een dieproze kleur, een afgeplatte hartvormige vorm en een gewicht tot 500 gram.

Geeft overvloedige oogsten in open grondomstandigheden. De struiken zijn laag (gemiddeld ongeveer 60 cm), compact.

“Berenklauw”

Middelrijp rijpende tomatensoort. Behoort tot de carpale variëteiten.

De struiken zijn lang (kunnen 1,7 meter hoog worden) en de vruchten zijn platrond, helderrood, vlezig en zoet van smaak. Hun gewicht kan 800 gram bereiken.

Eerder herinnerde de expert zich wat er in februari in de datsja was gebeurd.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips