Deze 5 aardappelsoorten zijn ideaal om te pureren en bakken: bereid een traditioneel nationaal gerecht voor

картошка

Veel zomerbewoners gebruiken elk jaar dezelfde aardappelrassen, omdat ze gewend zijn aan de eisen van dit gewas.

Maar tuinders weten ook dat er in ons land nog veel meer soorten kunnen worden geteeld.

We raden aan om aandacht te besteden aan variëteiten die kunnen worden gebruikt voor het maken van puree en bakken.

Laten we ons wenden tot de aanbevelingen van de online publicatie Belnovosti en agronoom Anastasia Kovrizhnykh.

Welke soorten zijn geschikt voor het maken van puree?

Hier zijn enkele opties.

  1. “Aurora”. Tijdens het kookproces veranderen dergelijke aardappelen op zichzelf in een puree. Sommige knollen kunnen klein worden.
  2. “Adretta.” In Duitsland wordt dit ras beschouwd als een voederras, maar in ons land is het overgenomen. Het kookt goed.
  3. “Aspia”. Het heeft lichtgeel vruchtvlees en de vrucht is licht zoet.
  4. “Vector”. Ideaal voor puree en goed houdbaar in de winter.
  5. “Blauw”. Geschikt voor zowel pureren als bakken.

Eerder schreven we over hoe onvruchtbare bloemen zich vormen op komkommers.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips