De moderne markt biedt vele variëteiten en hybriden van bieten, die tevreden zijn met hun opbrengst, pretentie en ziekteresistentie.
De wortelgewassen van dergelijke bieten zijn lekkerder, zoeter, groter en er is ook een enorme keuze aan variëteiten.
We raden aan om variëteiten te kiezen die geschikt zijn om te kweken als je een zoete en smakelijke vrucht wilt krijgen.
Laten we ons wenden tot de mening van de online publicatie Belnovosti en agronoom Anastasia Kovrizhnykh.
Welke soorten bieten kunnen worden geteeld?
Hier zijn enkele opties.
- “Bordeaux-237”. Het groeiseizoen duurt 120 dagen en werd in 1943 goedgekeurd voor teelt.
- “Bravo”. Verscheen in 1997 – de variëteit onderscheidt zich door uitstekende opbrengst en zoete smaak.
- “Detroit”. Een middenseizoenras dat in 100 tot 120 dagen rijpt. Geeft een stabiele oogst.
- “Mulat”. Deze biet wordt vaak gebruikt bij het koken. Gekenmerkt door een hoge opbrengst aan verkoopbare producten.
Eerder schreven we over hoe sterk zaailingen zijn.