Hoe druiven zoeter te maken: trucs die werken

Виноград

Het verhogen van het suikergehalte van druiven vereist bepaalde kennis en vaardigheden.

Een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, deelde aanbevelingen waarmee u uw doel kunt bereiken.

Allereerst is het de moeite waard eraan te herinneren dat de correct geselecteerde druivensoort belangrijk is voor het verkrijgen van zoete bessen – deze moet uiteraard een hoog suikergehalte hebben.

Dit zijn variëteiten zoals Riesling, Cabernet, Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, enz.

Bovendien moet de wijngaard worden voorzien van optimale omstandigheden in de vorm van een warme en zonnige plek met voldoende vocht.

Als de weersomstandigheden moeilijk gunstig te noemen zijn, nemen wijnboeren hun toevlucht tot een methode die ‘clusterverlichting’ wordt genoemd.

Deze methode houdt in dat een deel van de bladeren rond de trossen wordt verwijderd voordat de druiven beginnen te rijpen. Het is belangrijk om dit geleidelijk te doen, waarbij u een paar bladeren tegelijk verwijdert. Als u alle bladeren in één keer verwijdert, kunnen de trossen verbranden door de zon.

Om het suikergehalte van de bessen te verhogen, kunt u ook overtollige scheuten verwijderen, de stiefzonen verwijderen en de toppen van de scheuten knijpen die de bovenste draad hebben bereikt.

Deze drastische maatregelen worden het vaakst toegepast in koude zomers, wanneer de druiven niet genoeg warmte hebben om te rijpen.

Eerder vermeldde de deskundige vroege rijping voor open grond.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips