Het kiemen van aardappelen is een vrij algemeen verschijnsel, omdat dit mechanisme inherent is aan de natuur.
Op deze manier bereidt het gewas zich voor op het planten, waardoor de spruiten worden versterkt en het wortelstelsel wordt gevormd.
Is het mogelijk om gekiemde aardappelen te eten en kan dergelijk voedsel schadelijk zijn?
Laten we ons wenden tot de mening van de online publicatie Belnovosti en agronoom Anastasia Kovrizhnykh.
Moet je gekiemde aardappelen eten?
Het is beter om dit niet te doen.
- De vrucht verliest voedingsstoffen tijdens het ontkiemen.
- De aardappelen zullen bitter smaken en snel rotten.
- Terwijl de vrucht ontkiemt, accumuleert het geleidelijk schadelijke stoffen en chemische verbindingen, bijvoorbeeld het organische gif solanine.
Merk op dat het belangrijkste teken van ophoping van solanine het groen worden van de knol is. Chlorofyl wordt ook gevormd in aardappelen.
Als ze het lichaam binnendringen, kunnen deze stoffen slaperigheid, zwakte, hoofdpijn en zelfs vergiftiging veroorzaken.
Eerder hadden we het over wat we moesten doen om de groei van zaailingen te vertragen.