Hoeveel tomaten kun je dagelijks eten: voor sommige mensen is het beter om ze helemaal te laten staan

Помидоры

Tomaten hebben veel “fans”: mensen die van ze houden, zijn elke dag klaar om tomaten in welke hoeveelheid dan ook te eten – in hun geheel of als toevoeging aan andere gerechten, bijvoorbeeld omeletten of salades.

Als er na het innemen van dit product geen vervelende gevolgen zijn, kunt u zelf bepalen hoeveel tomaten u per dag kunt eten.

De meeste voedingsdeskundigen zijn er echter van overtuigd dat je niet meer dan 2-3 vruchten per dag moet eten, om niet dezelfde bijwerkingen te krijgen.

Deze omvatten brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel, verhoogde gasvorming en buikpijn. Ze ontstaan ​​door de zuren waaruit tomaten bestaan. Door een teveel aan dit laatste kunnen spijsverteringsproblemen optreden.

Al deze tekenen kunnen een signaal zijn dat u een intolerantie voor deze groenten heeft of er allergisch voor bent.

Een allergische reactie kan ook gepaard gaan met een tintelende tong, huiduitslag en andere karakteristieke tekenen van een allergie.

Hoe dan ook is het ervaren ongemak een reden om te weigeren verse tomaten te eten, ook al zijn het je favoriete producten.

Mensen met blaasproblemen moeten ook de frequente consumptie van tomaten vermijden. Dit komt door de hoge zuurgraad van de groente, die de wanden van de blaas kan irriteren, waardoor een plotselinge sterke drang om te plassen, pijn en urineverlies ontstaat.

Als u migraine heeft, denk dan twee keer na voordat u tomaten in uw dieet opneemt, omdat deze groente een trigger is voor aanvallen.

Samenvattend: wetenschappers hebben geen specifiek antwoord op de vraag hoeveel tomaten er dagelijks gegeten kunnen en moeten worden.

Gezond verstand en uw eigen welzijn zouden u in dit moeilijke proces moeten begeleiden.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips