Bij het kiezen van tomaten in een winkel of markt moet je niet alleen op de variëteit letten, maar ook op de kleur.
Wij vertellen u waarom u regelmatig gele en zwarte tomaten in uw dieet moet opnemen.
Waarom je tomaten van verschillende kleuren zou moeten eten
Omdat ze verschillende gunstige eigenschappen hebben. Gele tomaten zijn een geweldige optie voor mensen die allergisch zijn voor rode tomaten.
Gele tomaten bevatten ook retinol, wat gunstig is voor de huid, het gezichtsvermogen en de botten.
Zwarte tomaten zijn rijk aan ascorbinezuur, terwijl paarse tomaten rijk zijn aan anthocyanen, die het risico op dementie en hartziekten verminderen.
Maar klassieke rode tomaten zijn ook erg handig. Ze bevatten grote hoeveelheden foliumzuur die nodig zijn voor zwangere vrouwen, evenals het carotenoïde lycopeen, dat gunstig is voor het cardiovasculaire systeem.
Rode tomaten zijn ook rijk aan pectine, dat het cholesterol verlaagt, en kalium, dat de spieren helpt versterken.