Hoe zich te ontdoen van wittevlieg in een kas: instructies van tuinexperts

Теплица

Een bij veel zomerbewoners bekende plaag, de witte vlieg, vormt een gevaar voor ruim 6.000 (!) planten.

Daarom maken tuinders zich zorgen over de vraag wat er moet gebeuren om van de parasiet op de site af te komen. Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, heeft het antwoord.

Het is de moeite waard om in de herfst te beginnen met het uitroeien van schadelijke insecten.

Omdat de witte vlieg in de grond in de kas overwintert, moet je hem, voordat je hier in het najaar de grond afgraaft, voorbehandelen.

Dat wil zeggen, het actieplan is als volgt: de kas schoonmaken, het polycarbonaat en het frame verwerken, de grond water geven met een speciale oplossing, graven.

Nu de volgorde van de acties min of meer duidelijk is, kunnen we beginnen met het opsommen van de middelen die kunnen worden gebruikt in de strijd tegen witte vlieg. De lijst omvatte:

  • “Vertrouwen”;
  • “Aktara”;
  • “Fufanon”;
  • “Vonk”;
  • “Tsitkor”.

Let op: voor een behandeling in het najaar mag u slechts één van de genoemde medicijnen gebruiken.

In dit geval moet u strikt volgens de instructies handelen, en niet vergeten beschermende “uitrusting” zoals handschoenen en een masker te dragen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips