Waarom kersen niet meer zo vrucht dragen als voorheen: het geheim van grote oogsten

Вишня

Wist je dat je van één boom tot wel 50 kg kersen kunt oogsten?

Alleen om dergelijke resultaten te bereiken, moet je de regels van de landbouwtechnologie volgen, herinnert de expert van de BelNovosti-netwerkpublicatie, agronoom en landschapsontwerper.

Trimmen

Misschien wel de belangrijkste reden voor de daling van de opbrengst is onjuist snoeien.

De verklaring voor dit feit is vrij eenvoudig: als er verkeerd is gesnoeid, neemt de groei af en hoe korter de groei, hoe minder bessen er op de tak worden gevormd.

Meststoffen

Bovendien bestaat er een nauwe relatie tussen groei en bodemvruchtbaarheid, die alleen met behulp van meststoffen op peil kan worden gehouden.

De grond

Maar zelfs als u voor de bemesting zorgt, kan de kers geen voedingsstoffen opnemen als de zuurgraad van de grond hoog is, dus vergeet een procedure als het deoxideren van de grond niet.

Ziekten en plagen

Tenslotte, als de boom wordt aangevallen door ziekten en plagen, kun je ook geen goede oogst verwachten: moniliose, tandvleesaandoeningen, roest en andere ziekten hebben een negatieve invloed op de bloei en de vruchtzetting.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips