Hoe je het juiste bed kiest voor het planten van winterknoflook: dorpstrucs

грядка

Het planten van winterknoflook is een van de belangrijkste herfsttaken op de plannenlijst van elke verantwoordelijke zomerbewoner.

Het is belangrijk om alles goed te doen om volgend seizoen een uitstekende oogst van het populaire gewas te kunnen oogsten.

Daarom is het de moeite waard om aandacht te besteden aan de juiste keuze van bedden, merkt een expert uit de BelNovosti-netwerkpublicatie op, een wetenschapper, agronoom en landschapsontwerper.

Welke hoofdpunten zijn belangrijk om op te letten?

Ten eerste moet je onthouden dat knoflook in principe drie seizoenen op dezelfde plek kan worden geplant zonder rekening te houden met de vruchtwisseling. Gedurende deze tijd heeft de bodem geen tijd om uitgeput te raken en geïnfecteerd te raken met pathogene flora of ongedierte.

Het zal echter nog steeds nodig zijn om verschillende meststoffen toe te passen om de kwaliteit van het gewas te verbeteren.

Als je al op zoek bent naar een nieuwe plek voor knoflook, let dan op het land na de maïs en pompoen. Pompoen en courgette kunnen ook goede voorgangers zijn.

Maar bedden na tomaten, paprika’s, uien en aubergines zouden een slechte keuze zijn.

Hierna is het de moeite waard om de zuurgraad te beoordelen: een goede oogst kan alleen worden verkregen als deze op neutrale grond wordt geplant. Het is belangrijk om te onthouden dat plantactiviteiten twee weken vóór het begin van de eerste nachtvorst worden uitgevoerd.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips