Wat moet je de hosta in de herfst voeren: de plant zal onherkenbaar zijn

Хоста

De meningen van tuinders over de herfstvoeding van hosta’s lopen aanzienlijk uiteen: sommigen zien het nut van deze procedure niet in, terwijl anderen er zeker van zijn dat de plant dankzij de toepassing van kunstmest de winter beter zal overleven en sneller zal groeien in de winter. lente.

Als u tot de laatste categorie behoort, dan hebben een expert van de online publicatie BelNovosti, een landbouwingenieur en een landschapsontwerper speciaal voor u instructies gedeeld die moeten worden gevolgd bij het aanbrengen van kunstmest op de hosta in de herfst.

Je moet dus eerst een voedingssamenstelling kiezen die geschikt is voor de bloem.

Je kunt zowel organisch materiaal gebruiken – compost, humus of turf, als minerale meststoffen – superfosfaat, kaliumzout, ammoniumnitraat.

Er is slechts één vereiste: het preparaat mag geen grote hoeveelheid stikstof bevatten, wat een stimulans is voor de bladgroei en zo de bloei en de winterhardheid schaadt.

Een andere vereiste is het vermijden van meststoffen met een hoog chloorgehalte. Deze stof kan zich ophopen in de bodem en schade toebrengen aan de gastheer.

Indicatoren zoals dosering en frequentie van bemesting zijn afhankelijk van de meststof die u gebruikt, maar ook van de toestand van de bodem en de plant zelf.

Als we het over organisch materiaal hebben, mogen ze één keer per jaar (aan het einde van de zomer of het begin van de herfst) worden aangebracht, waarbij ze in een gelijkmatige laag over het oppervlak van de grond rond de plant worden verdeeld.

Minerale composities worden twee keer aangebracht (in de vroege zomer en midden herfst), nadat ze eerder in water zijn opgelost en vervolgens de hosta water hebben gegeven met de resulterende oplossing.

Het laatste dat u moet weten over het voeren van hosta’s in de herfst is dat u na het voeren van de bloem overvloedig water moet geven. Hierdoor zal de voedingssamenstelling beter oplossen en in de bodem doordringen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips