Hoe ervaren zomerbewoners kool beschermen tegen ongedierte: niet iedereen weet ervan

дача

Kool is een van de gewassen die het vaakst wordt aangetast door ongedierte.

Daarom is het belangrijk om te leren hoe je de groente kunt beschermen.

Als dit niet gebeurt, kan de waarschijnlijkheid van oogsten in twijfel worden getrokken, zegt een expert van de BelNovosti-netwerkpublicatie, een wetenschappelijk agronoom en landschapsontwerper.

Hoe kun je een groente beschermen tegen verschillende soorten ongedierte?

Allereerst is het de moeite waard eraan te denken dat in “schone” bedden, waar geen onkruid is, ongedierte veel minder vaak voorkomt. Daarom is het de moeite waard om regelmatig te wieden.

Nadat u het onkruid heeft verwijderd, mag u het niet op de site achterlaten: probeer er onmiddellijk een waardig gebruik voor te vinden. Evalueer uw koolbladeren regelmatig, want u kunt ongedierte opmerken. Om precies te zijn, we hebben het over hun larven en eieren.

Om de concentratie van ongedierte van welke aard dan ook te verminderen, wordt het gebied met kool langs de omtrek “afgesloten” met calendula-aanplantingen. Deze plant stoot veel “ongenode gasten” af.

Oost-Indische kers, die zelden in gebieden te zien is, heeft een soortgelijk effect. Goudsbloemen zijn vooral populair omdat ze echt uitstekende resultaten geven.

Je kunt aromatische groenten direct naast de kool planten. Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan de koriander met peterselie. Munt, salie en dille zullen ook nuttig zijn.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips