Wat te doen met paprika’s zodat ze zelfs in de winter vrucht dragen: trucs van ervaren tuiniers

Перец

Alleen zomerbewoners die al jaren paprika’s op hun perceel telen, weten dat dit gewas zelfs met het begin van de winter een oogst kan opleveren.

Om dit te doen, zegt een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, moet je de struiken van de volle grond in potten verplanten.

Hoewel de planten verzorging nodig hebben, hoef je niet bang te zijn; het is niet moeilijker dan wat werd gebruikt toen de paprika’s in de kas groeiden.

Maar het transplantatieproces zelf vereist bepaalde kennis.

Het simpelweg verplanten van de planten in een doos en ze op de vensterbank plaatsen is niet voldoende – zonder al het fruit te verwijderen en de scheuten in te korten, verdoe je de peper tot de dood.

In plaats daarvan moet na het graven elke scheut worden ingekort, waarna de plant wordt overgeplant in een pot gevuld met verse aarde.

Bovendien moet het bovengrondse deel van de plant worden behandeld met een Epin- of Novosila-oplossing.

Nu kunt u er zeker van zijn dat de peper vrucht blijft dragen, en dat de hele winter door.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips