Tuinman’s maankalender van 9 oktober tot 15 oktober: mis geen gunstige dagen

Огород

Ondanks dat het buiten al de tweede herfstmaand is, hebben tuinders en moestuiniers nog veel werk te doen.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde ons wat er precies moet gebeuren van 9 oktober tot 15 oktober in overeenstemming met de maankalender.

9 oktober

Op deze dag kun je beginnen met het planten van uien, maar bollen en knollen uit de bloementuin moeten daarentegen worden opgegraven om voor opslag te worden verzonden.
Als de bedden nog niet zijn gewied en geploegd, is dit het moment om dit te doen en de grond los te maken. Overweeg ten slotte om organisch materiaal toe te voegen en uw aanplant te besproeien tegen ziekten en plagen.

10 oktober

Deze dag is, net als de vorige, een passieve dag, wat je er echter niet van weerhoudt om nieuw tuingereedschap te gaan kopen.
Daarnaast is het op 10 oktober toegestaan ​​om struiken en bomen te snoeien, enten en opnieuw te enten, maar zwaar water geven moet worden uitgesteld tot betere tijden.

11 oktober

Deze dadel is geschikt voor het zaaien en planten van gewassen met een eetbaar ondergronds deel. Tuinwerkzaamheden met struiken en bomen, toegestaan ​​op 10 oktober, kunnen ook op 11 oktober worden uitgevoerd.
Wieden en behandelen van aanplantingen tegen ziekten en plagen wacht niet. Het is verboden om met tuingereedschap te werken, wortels te knijpen en te plukken.

12 oktober

Alle actieve zaken moeten opnieuw worden uitgesteld. Begin in plaats daarvan met het zaaien, planten en bemesten van uw planten.
En hoewel de toepassing van kunstmest wordt aangemoedigd, is het kappen en ontwortelen van bomen verboden.

13 oktober

13 oktober kreeg de titel ‘de zwaarste dag van de maancyclus’. Op deze dag wordt tuinders aangeraden tuinplanten te snoeien om beschadigde en uitgedroogde takken te verwijderen en ze te behandelen tegen ziekten en plagen.
Losmaken, graven, planten en enten behoorden tot de lijst met ongewenste zaken, evenals het werken met plantenwortels.

14 oktober. Nieuwe maan

Op 14 oktober is het snoeien van bomen en struiken toegestaan, maar dat kan niet gezegd worden over het zaaien en losmaken van de aarde, evenals het graven en werken met tuingereedschap.

15 oktober

Passiviteit terzijde: op deze dag wordt maximale activiteit van u verlangd in de vorm van het planten, herbeplanten en cultiveren van het land, evenals het aanbrengen van minerale meststoffen. Ook vaccinatie en hervaccinatie zijn toegestaan.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips