Hoe bladluizen te bestrijden zonder chemicaliën: de veiligste methoden worden genoemd

дача

Veel zomerbewoners weten dat het wordt aanbevolen om methoden voor de bestrijding van bladluizen af ​​te wisselen, omdat hun effectiviteit in de loop van de tijd kan afnemen.

Daarom moet u altijd nieuwe en effectieve methoden in gedachten houden.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, is van mening dat bladluizen zonder chemicaliën kunnen worden bestreden.

Hoe dit te bereiken

Houd de mieren onder controle

Een voor de hand liggend punt dat veel mensen vergeten is het zorgvuldig controleren van de mierenpopulatie. Zodra je merkt dat er meer insecten zijn, begin je ermee te vechten.

Als dit niet gebeurt, zal het gebied snel worden aangevallen door bladluizen.

De juiste planten

Je hoeft niet eens op zoek te gaan naar gespecialiseerde middelen om bladluizen te bestrijden, als het volstaat om simpelweg bepaalde planten te planten. Bladluizen zullen niet actief zijn als er goudsbloemen, basilicum of koriander in de buurt groeien. De plaag houdt niet van de geur van lavendel.

Knoflook en uien zijn ook universele remedies tegen bladluizen.

Weg met magneetplanten

Maar sommige gewassen trekken daarentegen bladluizen naar de site. Deze omvatten viburnum en vogelkers. De plaag houdt ook van petunia’s.

Lindebomen mag je ook niet bij begonia’s planten.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips