Dit is niet nodig: 3 aanstootgevende fouten bij het voorbereiden van aardbeien voor de winter, waardoor u volledig van uw oogst wordt beroofd

Клубника

Hoe je je aardbeien voor de winter afdekt, bepaalt hoe de planten de winter en uiteraard de oogst volgend seizoen zullen overleven.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en een landschapsontwerper noemden 3 fouten die zomerbewoners vaak maken bij deze procedure.

1. Dek droge bedden niet af

Voordat je afdekmateriaal op de aardbeien gooit, moeten de struiken water krijgen.

Dergelijk vochtopladend water geven is nodig om plantenweefsels met vocht te verzadigen, waardoor ze dichter worden en de cellen elastischer. Dergelijke struiken zijn niet bang voor vorst en ijzige wind, en dit is slechts een van de vele voordelen die water geven in de winter heeft.

2. Aardbeien ophopen

Wanneer de plant de leeftijd van 2 jaar bereikt, gaan de wortels van aardbeien uitpuilen, waardoor de winterhardheid van het gewas afneemt en er vaker sprake is van bevriezing in de winter.

Om dit te voorkomen, bergt u de aardbeien op, harkt u de grond voorzichtig af en verdiept u de wortelhals niet te veel.

3. Maak de grond matig los

Ervaren tuiniers adviseren om de grond iets (!) los te maken. Actief losmaken van de grond rond de struiken, evenals enthousiasme voor het graven tussen rijen, is niet welkom.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips