Wat zijn de 3 fouten die onervaren zomerbewoners vaak maken in de herfst: niet iedereen herinnert zich dit

дача

De herfst is een zeer belangrijke tijd voor tuinieren en tuinieren, omdat het bijdraagt ​​aan de oogst van volgend jaar.

Fouten komen echter ook vaak voor.

Vooral als we het hebben over beginnende zomerbewoners, merkt een expert uit de online publicatie BelNovosti, een landschapsontwerper en agronoom, op.

Welke drie tekortkomingen zijn het waard om te onthouden?

Verkeerde omgang met meststoffen

Het einde van het seizoen is een heel belangrijk moment om te bemesten, omdat de grond veel voedingsstoffen heeft verbruikt. Maar dit betekent niet dat elke compositie kan worden toegevoegd.

Als u het niet zeker weet, moet u zich beperken tot compost of humus.

As toevoegen zonder “indicaties”

Je moet niet aannemen dat as een universeel middel is dat op elk moment op elk deel van de grond kan worden toegepast. Veel zomerbewoners verminderen juist om deze reden hun opbrengst aanzienlijk.

Onthoud dat om de zuurgraad te normaliseren, de grond echt zuur moet zijn.

Verkeerde omgang met plantenresten

Niet alle plantenresten kunnen direct worden afgevoerd. Meestal “krijgt” het bladafval, dat wordt beschouwd als een bron van plagen en ziekten. Het is voldoende om het gebladerte eenvoudigweg te behandelen met “Baikal” of een soortgelijk preparaat en het te gebruiken als een uitstekende mulch of waardevolle meststof.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips