Welke bietenrassen zijn geschikt voor winterplanting: een overvloedige oogst is verzekerd

Свекла

Als uw plannen zoiets omvatten als het planten van bieten vóór de winter, kan het geen kwaad om erachter te komen welke variëteiten van dit gewas voor dit doel kunnen worden gebruikt.

Volgens een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, moeten ze eigenschappen hebben als koudebestendigheid en niet vervagen.

De eenvoudigste manier om erachter te komen of het ras dat u kiest geschikt is, is door de informatie op de zaadverpakking zorgvuldig te bestuderen.

In de regel schrijft de fabrikant hier dat het ras kan worden gebruikt voor winterzaaien.

We zullen de taak vereenvoudigen en een lijst geven met de meest populaire variëteiten waarvan de zaden in de herfst in de grond kunnen worden geplant.

Het omvatte:

  • “Koudbestendig 19”;
  • “Podzimnyaya” (een veelzeggende naam, toch?);
  • “Siberische flat”;
  • “Detroit”;
  • “Algemeen”;
  • “Rode Bal” en anderen.

Let op: om te kunnen ontkiemen hebben de korrels een temperatuur van +5 graden of hoger nodig.

Dit betekent dat je moet beginnen met zaaien aan het begin van de late herfst, wanneer er stabiele vorst op de grond valt.

Nu kunt u kennis nemen van de bietenrassen die geschikt zijn om vóór de winter te zaaien en beginnen met het voorbereiden van de bedden.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips