Hoe ervaren tuiniers in één behandeling mos en korstmossen aan bomen verwijderen: het geheim wordt onthuld

Ствол дерева

Veel zomerbewoners streven er met alle macht naar om de fruitbomen die in hun tuinen groeien te bevrijden van mos en korstmossen, maar hoe hard ze ook proberen, ze kunnen hun plannen niet verwezenlijken.

Bent u een van hen, luister dan naar het advies van een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, die sprak over een wonderbaarlijke behandeling waarmee u in één keer kunt bereiken wat u wilt.

Het omvat het gebruik van een 3% -oplossing van ferrosulfaat.

Het product wordt door middel van spuiten op fruitbomen aangebracht.

Het juiste moment voor de procedure is in de late herfst, wanneer er geen bladeren meer op de takken zitten.

Als u vastbesloten bent om met de verwerking te beginnen voordat de bladeren vallen, moet u dezelfde oplossing van ijzersulfaat gebruiken, maar in een lagere concentratie – 1% is voldoende.

En terwijl sommige tuiniers betwijfelen of het überhaupt wel nodig is om korstmossen en mos uit bomen te verwijderen, halen anderen als argument aan dat deze “formaties” op stammen en takken de ademhalingsporiën van de plant blokkeren.

Zoals u begrijpt, kan dit alleen maar de groei en ontwikkeling van bomen beïnvloeden.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips